Louise Erixon om drogtester… | Sverigedemokraterna i Gävleborg

Louise Erixon om drogtester…

Inför obligatoriska drogtester

Då jag gick på högstadiet fick jag från 7-9 klass se hur missbruket såg ut bland ungdomarna och hur tidigt det kan börja. I mitt fall fick jag se hur det började i sjuan ,då flera av mina vänner gick och sniffade lim på rasterna och kom påverkade till lektionerna. De påstod att det var skönt och att de fick ”häftiga drömmar” av det. Jag märkte inte att någon alls reagerade på detta.

Efter ett skolbyte till en annan grundskola fick jag se att väldigt många av eleverna rökte hasch på skoltiden. Och istället för att gå på lektionerna så satt de påtända på några bänkar. Jag tyckte det var hemskt att ungdomar som då var yngre än mig rökte på.
Jag bröt då kontakten med de flesta av mina dåvarande missbrukarkompisar. Och det är jag glad för eftersom flera av dem kom påtända av uppåt chuck när jag gick i nionde klass.

Många frågar sig, varför har missbruket ökat bland ungdomar och dessutom sjunkit i åldrarna så mycket?
Jag tror att det finns en kunskapsbrist hos vuxna att upptäcka drogpåverkade elever. Dessutom tror inte jag att föräldrar är medvetna om hur det ser ut i samhället. Ungdomar får göra som de vill. Vuxna gör inte tillräckligt stora insatser för att ta reda på vart felet sitter.

Ungdomarna kan fortsätta sitt missbruk utan problem. Det är fel, det ska vidtas återgärder på en gång när man märker att ungdomar är ute på fel bana i livet. Inte när man ser att personen redan sitter i ett missbruk och inte kan/vill ta sig ur det.

Förslaget som Sverigedemokraterna nu lagt i Gävle fullmäktige som innebär att eleverna ska testas slumpmässigt för droger stödjer jag fullt ut.
I och med det så blir det omöjligt för ungdomar att vara drogpåverkade i skolan eller på fritiden, eftersom detta då kommer synas om just den personen blivit utvald till att göra ett test.
Jag ser inte detta som nåt slags integritets kränkande förslag, utan som en hjälp för ungdomar att senare i livet hamna i ett utanförskap och en för tidig död.

Louise Erixon, ordförande Sverigedemokratisk ungdom Gävle

0 Kommentarer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.